2011. március 29., kedd

Zabkorpás-almás palacsinta


Az első dolog, amit megkívántam a fogyókúrám második napján az a palacsinta volt :) De mivel a lisztet száműztem az étrendemből, ezért elhatároztam, hogy liszt helyett zabkorpát fogok használni, meg kicsit dúsítom a tésztáját gyümölccsel, hogy ne kelljen hozzá töltelék, olyan amerikai palacsintásra csinálom meg. Vastag, laktatós, finom. :) Ilyen is lett a végeredmény.


Hozzávalók:

500 gramm zabkorpa

1 tojás

1 alma

kb 5 dl tej

olaj


Elkészítés:

Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a zabkorpát és a tojást, illetve az egészet felöntjük annyi tejjel, hogy sűrű palacsintatészta szerűt kapjunk. Egy 5 percig hagyjuk állni, míg a korpa megszívja kicsit magát, aztán kevés olivaolajjal kikenünk egy teflonos palacsintasütőt és kis tenyérnyi palacsintákat formálunk benne. Ha szép barnára sült az egyik oldala lehet fordítani.

Kevés mézzel meglocsolva tálaltam, de a kislányom pl nutellával megkenve ette, a kisfiam a méz tetejére szórt kis cukrozott kakaóport. Mindenkinek nagyon ízlett :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése