A Praktika magazinban találtam egy nagyon ötletes kis receptet húsvétra. Amúgy is nagyon tojás-kedvelő vagyok, imádom minden formában: rántotta, omlett, főtt tojás, tojáskrém, tojás saláta...stb. Gondoltam, hogy kipróbálom ezt a receptet is és bejött. Igazán új ízvilág tárult elém.
Hozzávalók:
8 db főtt kemény tojás
2-3 fej szeletelt lilahagyma
pác: 5dl almaecet
1 kk szemes bors
5-6 szegfűbors
só (2 evőkanálnyi)
0,5 dl olivaolaj
(ez volt az alapreceptben, de én még pár dolgot adtam hozzá)
3-4 babérlevél
1 chili paprika
1 befőttes üveget alaposan ki kell mosni és ki kell forralni.
Elkészítjük a páclevet: hozzávalókat alaposan összekeverjük egy lábosban (az olivaolaj kivételével) és felforrósítjuk, aztán kis lángon 10 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A hagymát vékonyan felszeleteljük. A tojásokat megtisztítjuk és a hagymaszeletekkel felváltva lerakjuk az alaposan kimosott üvegbe. Ráöntjük a páclevet, óvatosan a tetejére borítjuk az olajat, azután szorosan lezárjuk az üveget. A hűtőben 3-4 napig érleljük, aztán kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése