2011. március 3., csütörtök

Karamellás banános süti


Előrebocsájtom, fotózni nem tudok, sütni igen. :) Ez a süti valójában sokkal jobban néz ki, az ízére meg nincsenek szavak. Már mikor megpillantottam a receptet egy újságban, tudtam, hogy ezt nekem meg kell csinálni egyszer. Hétvégén, gyerekkori barátnőmék érkezése családostul jó alkalomnak bizonyult. Sikeres is volt a süti, ezentúl gyakrabban csinálom, mert nem igazán időigényes, és munka sincs sok vele, a hozzávalók se ördöngős nagy dolgok.
Hozzávalók:
barnaszószhoz:
2 dkg vaj
17 dkg barna cukor
0,6 dl víz
A piskótához:
22 dkg kristálycukor
4 tojás
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál vanília kivonat
15 dkg liszt
15 dkg olvasztott vaj
8 dkg kókuszreszelék
A karamellhez:
2 evőkanál kristálycukor
0,6 dl víz
+ 5 db banán
Elkészítés:
A karamellhez a vizet összeforraljuk a cukorral, majd 2-3 perc alatt világosbarnára karamellizáljuk.
A vajat a barnacukorral és a vízzel addig melegítjük, míg a cukor fel nem oldódik, majd egy 22 cm átmérőjű sütőformába öntjük, ráfektetjük a banánokat hozzában félbevágva, meglocsoljuk a karamellel.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A kristálycukrot robotgéppel összedolgozzuk a vaníliával meg a tojásokkal, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük, ezután hozzáadjuk az olvasztott vajat, és a kókuszreszeléket is, majd ezekkel összedolgozzuk. A tésztát a karamelles banánok tetejére öntjük és 40-50 percig sütjük (inkább 50, de közben tűpróbával lehet ellenőrizni).
Amikor kihűlt kiborítjuk és felszeleteljük.
(Még nem próbáltam, de szerintem legközelebb egy kis kókuszlikőrrel meg fogom locsolni a piskótát, mikor megsült és még meleg, nem hiszem hogy ártani fog neki :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése