2011. február 23., szerda

Pizza


Az egyik nagy családi kedvenc.... régen rendeltük, aztán megtaláltam a Stahl jó kis receptjét, és azóta csinálom. Nagyon szeretjük. Ez ráadásul teljesen vállalható, mert nem nagyon szerettem a házilag gyártott verziókat, sokkal inkább a pizzériából származókat. A gyerekeim imádnak részt venni az elkészítés mozzanataiban. Főleg a dresszingelésben. :)
Recept (két kb. 32 cm-es pizzához)
Hozzávalók:
Fél kg liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál oregano
frissen őrölt feketebors
3 evőkanál olivaolaj
3 dl langyos víz
1 csomag szárított élesztő
1 teáskanál cukor
Pizzaszósz:
400 grammos hámozott paradicsom konzerv
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregano
+ feltétnek bármi, amit szeretünk, nálunk a menő az olivabogyó, pepperoni, paprikás szalámi, kukorica, gomba
Tetejére: pizzamozzarella
Elkészítés:
A lisztet egy percre mikróba tesszük, hogy fellangyosodjon. Elkeverjük sóval, oregano-val és őrölt borssal. Közben egy nagy keverőtálban a langyos vízben elkeverjük a cukrot meg a szárított élesztőt. Hozzákeverjük az olivaolajat is. Ezután apránként hozzákeverjük a lisztes keveréket. A robotgép dagasztó funkcióját érdemes használni, de lehet kézzel is csinálni. Addig dagasztjuk míg jól nem "cuppog" a tészta. Ezután egy kiolajozott tálba tesszük a tésztát, és 45 percig letakarva meleg helyen kelesztjük.
Ha megkelt duplájára, akkor jól átgyúrjuk, és két kerek korongot formálok belőle. Hagyom újabb negyed órát pihenni, közben előmelegítem a sütőt 180C-ra.
Negyed óra múlva megkenem a tésztákat pizzaszósszal, rápakolom a feltéteket, megszórom reszelt pizzamozzarellával, és bedugom a sütőbe kb. 20 percre, légkeveréses módban. Közben figyeljük, ha szép aranybarna a tetején a sajt, és a szélén is megsült a tészta, akkor kell kivenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése