2011. február 16., szerda

Könnyű túrós pogácsa


Csak azért szívecskés, mert a gyerekek szaggatták :) Egyébként lehet teljesen normális pogácsa formára is szaggatni... de ha már egyszer Valentin nap volt, meg a gyerekek csinálják... Nem mindegy? :)
Ez a legegyszerűbb pogácsa, amit valaha csináltam. Pik-pak össze lehet dobni, és ráadásul nagyon finom is. Én szoktam még néha héj nélküli napraforgóval, tömaggal is dúsítani, és akkor is nagyon finom, de most csak a sima alap receptet írom.
Hozzávalók:
250 gramm túró
250 gramm margarin
250 gramm liszt (meg egy kevés a szaggatásnál a deszkát lisztezni, meg a formákat)
1 teáskanál só
1 tojás és pici só
ennyi...
A hozzávalókat összegyúrjuk, ki-ki ízlése szerint még sózhatja, jó gyors mozdulatokkal gyúrjuk és jó alaposan, hogy minden alapanyag elvegyüljön egymással. Ezután egy órára hűtőbe tesszük a tésztát. Majd lehet lisztezett deszkán nyújtani, és szaggatóval kiszaggatni, sütőpapírral ellátott tepsikbe rakjuk egymástól kb 1cm távolságra, a tetejét megkenjük a pici sóval felvert tojással, majd előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban 175 C-on sütjük, kb 15 perc, de látszik a tetején, mikor már szépen aranybarna lett.
Napokig finom és puha, de a legfinomabb frissen, melegen. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése