2011. január 4., kedd

Bundás sajtos-virsli















Ha valakinek marad még virsli a szilveszteri mulatságból, vagy csak egyszerűen szeretne egy finom és gyors vacsorát vagy reggelit készíteni a családnak, akkor feltétlenül próbálja ki ezt a receptet. Én a Stahl magazin egyik számában leltem rá.
Egyszerű (ezalatt értem, hogy minimális konyhai tapasztalattal elkészíthető), gyors (10 perc alatt össze lehet dobni, plusz a sülési idő, ami szintén kb 10-15 perc), olcsó (alig néhány tök alap összetevőből áll).

Hozzávalók:

1 csomag leveles vajas tészta
4 db bécsi virsli
20 dkg sajt (trappista, pizzamozzarella, karaván)
1 üveg vörös pesztó
1 tojás
1 maréknyi szezámmag

Elkészítés:

A sütőt elő kell melegíteni 175 C-ra, légkeveréses üzemmódban. A tésztát pedig (ha mirelit) már előre ki kell venni a fagyasztóból, hogy kiolvadjon. Ennyi előkészületet igényel. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát jó vékonyra, kb. fél cm vastagságúra, vagy még annál is vékonyabbra. Utána téglalapokra szeleteljük, 10 téglalap jön ki így egy csomag tésztából. A virsliket elharmadoljuk, a sajtokat hasábokra vágjuk. A tésztákat megkenjük pesztóval, úgy hogy a szélein körbe 1-1 cm maradjon ki. A közepére helyezzük a virslit és a sajtot, majd az egészet felgöngyöljük, a széleit behajtuk a két végén, majd az egészet sütőpapírral ellátott sütőlemezre helyezzük, egymástól 1-2 cm távolságra. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. Az előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsül, ha a teteje szép aranybarna, akkor ki lehet venni.

Tipp: Vörös pesztó nagyon jó kapható az Aldiban, de ez kiváltható ketchuppal, mustárral is, mert azzal is biztosan egészen finom lesz ez az étel.

1 megjegyzés:

  1. Lilu, köszi ezt a receptet, ma ez az ebédünk, és nagyon fincsi!!!:)

    VálaszTörlés